Het vakantiehuis in Grou Holiday home in Grou, Netherlands Ferienhaus in Grou, Friesland
Vanaf een terrass of een boot de grotere boten voorbij zien varen   De grote tuin biedt de hele dag een plek in de zon   Alde Faenen is een schitterend natuurgebied   Een van de 2 terrassen

Vakantiehuis in Grou >> Naar Grou in de auto, trein, vliegtuig of boot!

 

Vakantiehuis
'Villa Pitstop'

Activiteiten

Waar ligt Grou?

Prijzen &
Beschikbaarheid

Waterpark
Yn 'e lijte

Links

Fotos

Contact

 

Routebeschrijving naar Grou

Met de auto
Voor de TomTom gebruikers: Yn 'e Lyte 84, 9001ZR, Grou

Of gebruik http://www.tripcast.nl/  met postcode 9001 ZR voor de snelste actuele route.

Met de trein
Grou heeft een eigen treinstation (Grou - Jirnsum) op de lijn van Zwolle richting Leeuwardenen. Vanaf het station kunt u lopen (20min), een taxi nemen of door het pondje opgepikt worden.
Kijk op www.ns.nl voor de makkelijkste route.

Vliegtuig
Vanaf Schiphol Airport (Amsterdam) gaan er regelmatig treinen direct of met 1 overstap naar Grou-Jirnsum en het duurt ongeveer 2-2.5 uur. Met de auto duurt het 1.5 uur.
Eelde Airport (Groningen) is dichtbij, 45min-1uur met de auto, maar met het openbaar vervoer nogal een onderneming.

Boot
U kunt natuurlijk ook met de boot de tocht ondernemen, en dan weet u vast al dat Grou uitstekend bereikbaar is via het water!

Iets over Grou

Grou is met ongeveer 5700 inwoners de hoofdplaats van gemeente Boarnsterhiem en de watersport-hoofdstad van Friesland. Het ligt middenin het Friese Meren gebied en het mooiste natuurgebied van Nederland: de Alden Faenen (de Oude Venen).
Dus... omringd door het Pikmeer, het Prinses Margriet kanaal, vele wandel- en fietsroutes, en vooral veel frisse lucht: u voelt zich meteen op vakantie in Grou!

Geschiedenis
Van oorsprong is Grou een boeren-, vissers- en schippersdorp, dat doorsneden was met vaarten en havens.
Het is ontstaan uit een nederzettig op een schiereilandje aan de west-oever van het Pikmeer en is ongeveer 1200 jaar oud. Het oude gedeelte, gelegen op een terp, ligt rondom de prachtige Sint-Piterkerk. Deze in Romaanse stijl gebouwde kerk dateert uit de 12e eeuw.


Grotere kaart weergeven

Grou - een heel gezellig dorp!
De ligging aan de Pikmar (heT Pikmeer), het gezellige centrum, de vele winkels, cafés en restaurants, hebben er voor gezorgd dat Grou is uitgegroeid tot een internationaal bekend watersportcentrum.
In de maanden juli en augustus worden iedere donderdagavond in het centrum van Grou activiteiten georganiseerd.
In het Raadhuis van Grou bevindt zich het museum De Trije Gritenijen. Hier kunt u o.a. een porselein- en zilvercollectie, de Halbertsma-collectie, een presentatie van de 18 dorpen van de gemeente Boarnsterhim en wisselexposities bewonderen.
Aan de Kade vindt u verschillende restaurants, barretjes en bistros, waar u in een sfeervolle omgeving uitstekend wat kunt eten en/of drinken.
Hier vindt u tevens watersportzaak d' Oude Seylmakerij. Deze winkel heeft een brede keuze aan nautische kleding en scheeps-benodigdheden.

Tradities
Grou heeft een flink aantal tradities en organiseert vele evenementen. De bekendste zijn Sint-Piter (Februari, www.sintpiter.nl), de opening van het watersport seizoen (april), de platbodem dagen (mei), de sloepenrace en natuurlijk het Skutjesilen (juni).

  Contact   Routebeschrijving    Sitemap